Geen soep uit een pakje, toch soep uit de Honigfabriek. Op Witte Donderdag kregen medewerkers van het Radboudumc verse soep, gemaakt in de voormalige Honigfabriek. Daarmee willen de creatievelingen op het Honigterrein het verplegend personeel een hart onder de riem steken in deze coronatijden. 

Mariëlle Lamberts (links) maakte drie soorten soep.        [foto: Jan Lintsen]
Drie pannen soep bracht Mariëlle Lamberts donderdag voor Pasen naar het Radboud Universitair Medisch Centrum, als dank voor de harde inzet van het zorgpersoneel. Lamberts heeft een soepmakerij op het Honigterrein en werkt veel voor evenementen. „Door de coronacrisis vielen bijna al mijn opdrachten weg,” zegt Lamberts, „maar dat is niet het belangrijkste. Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan doen voor de mensen, die er in de crisis voor ons zijn.” De soep is gemaakt met ingrediënten die lokale ondernemers belangeloos aanleverden. „Van Historische Tuinderij De Warmoes kregen we verse kruiden, meerdere biologische boeren leverden groente.” Bij de soep serveerde Lamberts ook broodjes van de streekbakker met brie van een kaasboer uit de Lange Hezelstraat. „Alle onze sponsoren hebben iets eetbaars gegeven, geen geld.”

De drie pannen op weg naar de afdeling.     [foto: Jan Lintsen]
De drie pannen waren voldoende om honderd medewerkers van het ziekenhuis te voorzien van een voedzame lunch. Deze keer mochten de afdelingen radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie mee eten. Het zijn niet de eerste giften voor het Radboud. „We krijgen best veel binnen,” zegt Margie Alders, woordvoerder bij het Radboudumc. „De giften variëren van schoenen, slagroomtaarten, paaseieren tot gratis leenfietsen voor medewerkers.” Om al de giften te kunnen aannemen is, is er uit de eigen gelederen een tijdelijk coördinator externe giften aangesteld. Het plan is om binnenkort ook schoonmakers en personeel van verpleeghuizen verse soep van de Honig aan te bieden.


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl