De Stevenskerk is niet de eerste locatie waar je aan denkt voor een erotische fototentoonstelling. Maar dat is wel precies de plek waar foto’s te zien zijn van modellen die zichzelf als transgender of non-binair identificeren. De expositie Adult Alternative wil het taboe over acceptatie van gender doorbreken en toont erotische momenten en lichamelijke intimiteit van transpersonen. Speciaal voor deze expositie maakten fotografen Prins de Vos, Sara Donkers, Julius Thissen, Joëlle de Vries en Jesse van den Berg nieuw werk. De foto’s zijn te zien vanaf vrijdag 4 september tot met zondag 4 oktober in de Stevenskerk, de toegang is gratis.

De Nijmeegse pianist Daniël van der Duim timmert stevig aan de weg. Na jarenlang naam te hebben gemaakt met zijn Doppler Trio, heeft hij nu solowerk gemaakt. Pintures is een vervolg op zijn masterstudie waarbij hij op zoek gaat naar de mogelijkheden en grenzen van de vleugel middels het gebruik van elektronica. De voorstelling is te zien op woensdag 23 september in de Brebl, de meester neemt om 20.30 uur achter zijn piano plaats. Kaartjes kosten 8 euro en zijn te reserveren via de website van de Brebl.

Op 24 september wordt het definitieve verdict over het boeddhisme gesproken. Op die dag kruisen filosoof Marc De Kesel en psychiater Anne Speckens de degens over de vercommercialisering van spiritualiteit aan de hand van een aantal stellingen. Programmamaker Liesbeth Jansen is rechter en gespreksleider tegelijk en leidt deze redetwist in goede banen. Boeddhisme in de uitverkoop? is een debat, georganiseerd door Radboud Reflects en begint om 20.00 uur in De Lindenberg. Aanmelden kan via de website www.ru/nl/radboudreflects en is 7,50 euro (of 5 euro voor medewerkers van de universiteit).

Boeren blijven strijden voor het behoud van hun traditionele bedrijven. Het opbouwen van een sector die duurzaam boeren hoog in het vaandel heeft is een ander verhaal. Het Duurzaamheidscafé besteedt aandacht aan deze noodzaak tot verandering en vraagt zich af wat er nodig is om te zorgen dat meer boeren de ommezwaai maken. Bioloog en kleinschalige boer Arno van der Kruis vertelt welke elementen cruciaal zijn in de transitie naar het nieuwe boeren. Journalist Kees Kooman gaat in gesprek met Mark Wiering over zijn boek Nieuw boeren. Daarnaast is er ruimte voor debat en is er livemuziek. Margot Ribberink presenteert Het Duurzaamheidscafé, dat op dinsdag 29 september in LUX plaatsvindt. Het café is open vanaf 20.00 uur, toegang is 3,50 euro.


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl