Nevel nodigt Kloosterkino uit. Voor wie nu al geen idee heeft wat dat kan zijn, maakt de combinatie van “zorgvuldig geselecteerde animatiefilms en bier” alleen maar meer nieuwsgierig. En dan is het thema van de avond ook nog eens “wild”. Kijken naar films vermoedelijk, met ondertussen bier van Nevel Artisan Ales, of zoiets. Op zaterdag 22 december moet je wezen op het Honigcomplex om al deze vragen beantwoord te krijgen. Het begint om 19.30 uur, kosten zijn een miserabele 7,50 euro en aanmelden via reservation@kloosterkino.nl.

— & —

Een onwaarschijnlijke nul euro zijn de kosten om te luisteren naar Kleurrijke verhalen in de Bibliotheek De Mariënburg, voor kinderen van vier jaar en ouder. Ook op zaterdag 22 december, maar dan in de middag van 14.00 uur tot 14.45 uur, lezen deze keer dragqueens en -kings verhalen voor over het accepteren van verschillen. Ze lezen voor uit kinderboeken waarin transgenderthema’s aan bod komen. De bieb gaat dit nog vaker doen, dus heb je zelf een bijzonder verhaal en wil je voorlezen, mail dan naar hvdl@obgz.nl.

— & —

Veertig jaar geleden kwam de eerste IVF-baby ter wereld: Louise Brown zag op 25 juli 1978 het levenslicht in Engeland. Twee wetenschappers lukte het om een doorgaande zwangerschap tot stand te brengen met deze toen nog experimentele behandeling. Tegenwoordig worden alleen in Nederland al bijna 5000 IVF-baby’s per jaar geboren. We kunnen veel meer sturen in de baby’s die we op de wereld zetten. Hoe ver moet je daar in gaan? Is de nieuwe mens een designerbaby? Over dit controversiële onderwerp debatteren Tjitske Kleefstra (Radboudumc), Geert Hamer (voortplantingscentrum AMC) en Eline Bunnik (Erasmus MC) op woensdag 12 december in LUX. Entree is vijf euro, de babypraat begint om 20.00 uur.

Auteur: Erik Janssen


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl