Was het een goed besluit dat de Armeense kinderen, Lili en Howick, in Nederland mochten blijven? Dat is een van de stellingen tijdens een debat over het kinderpardon dat leerlingen van het Canisius College op 11 januari organiseren. Moet het kinderpardon veranderen en wat betekent het voor de ouders? Vertegenwoordigers van onder meer het CDA, PvdA, GroenLinks en SP gaan het debat aan, dat om 19.00 uur begint. Aanmelden kan via een e-mail naar debat.kinderpardon@gmail.com, toegangsprijs is drie euro. De opbrengsten gaan naar twee goede doelen: Stichting Mijn Liefste Wens en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.

Miriam en Carla Wijnen, twee zusjes van een drieling, spelen hun cabaretvoorstelling De Aanbouw op 12 januari in de Weezenkapel van het Van ´t Lindenhoutmuseum. Een succesvol duo, zo werden ze tweede op Cameretten, na Plien en Bianca, en wonnen ze de Persoonlijkheidsprijs op het studentencabaretfestival in Groningen. De voorstelling gaat over botoxmoeders op het schoolplein, mooi zijn en daten, oliebollen en contactclowns, kortom alle problemen waar de moderne vrouw mee te maken krijgt. En natuurlijk die aanbouw. Meer informatie is te vinden op hun website wijnenspeelt.nl.

Programmeren of geprogrammeerd worden, dat is de vraag. En studio Oddstream probeert die op 17 januari te beantwoorden. In deze sessie wordt het gesprek aangegaan over een toekomst waarin digitale keuzes ons leven beïnvloeden, en wat de rol van kunstenaars en vormgevers hierin is. Sander Veenhof laat zijn performance IfthistenI zien, waarin je letterlijk meemaakt hoe algoritmes jouw gaan en staan bepalen. Studio Oddstream is aan het binnenplein van De Lindenberg, de avond begint om 20.00 uur en toegang is gratis.

Make gedichten not war! Met deze diepgevoelde oproep gaat de Nijmeegse Gedichtennacht op 31 januari van start. Ilja Leonard Pfeijffer, Amal Karam, Wout Waanders, Koen Frijns en anderen geven hun beste gedichten een podium. Talkpoeder verzorgt de muziek. De Gedichtennacht in Brebl is de start van de Poëzieweek. Natuurlijk begint het laat om 22.00 uur, daarentegen is de entree slechts vijf euro. Meer informatie is te vinden op de website denieuweoost.nl/agenda.

Auteur: Erik Janssen


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl