Op zondag 7 april klinken er bekende en minder bekende aria’s in de Lutherse kerk in Nijmegen. Sopraan Jeanette Kolkman zingt, onder begeleiding van pianiste Linda Bouman, stukken uit onder meer La Traviata, Carmen en Faust. Duetten, met gastoptredens van Maria Severt en Mariken Sünnen, solozang en pianostukken wisselen elkaar af. De rode draad is, hoe kan het ook anders in de opera, de liefde. De Lutherse kerk bevindt zich aan de Prins Hendrikstraat 79 in Nijmegen, de voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.

De Vrede van Nijmegen Penning wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon of een organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Europese vrede. Dit jaar is dat Eliot Higgins, de oprichter en pionier van het burgerjournalistieknetwerk Bellingcat. INNOVATE organiseert samen met Radboud Reflects een prikkelend programma rondom de winnaar van deze bijzondere prijs. Hoe ga je om met de waarheid in een posttruthtijdperk? Hoe verandert journalistiek in tijden van sociale media en opensourceinformatie? Onder anderen Eliot Higgins, journalisten Jelle Brandt Corstius en Maurits Martijn en filosofen Lisa Kampen en Natascha Rietdijk spreken tijdens deze avond. De meetup De toekomst van de Waarheid is op woensdag 17 april van 20.00 – 21.30 uur; kaarten zijn verkrijgbaar via www.ru.nl/radboud-reflects.

De Thiemeloods is op zondag 28 april de locatie van een bijzondere middag over taal, sport, politiek en kunst. Wilfried de Jong en Bert Wagendorp lezen dan voor uit eigen werk. Wilfried de Jong is een Nederlandse schrijver, columnist, acteur en presentator en theatermaker. Hij begon zijn loopbaan als acteur en speelde in theaterproducties en televisieseries. Met Martin van Waardenberg vormde hij het ongeëvenaarde theaterduo Waardenberg en De Jong. Later breidde hij zijn werkterrein uit naar het schrijven van columns en boeken. Bert Wagendorp is een Nederlandse schrijver en journalist. Hij schreef voor verscheidene Nederlandse kranten en tijdschriften, waaronder de Volkskrant en de Haagsche Courant. Als schrijver heeft Wagendorp diverse romans op zijn naam staan, waarvan Ventoux (2013) wellicht zijn bekendste werk is. Deze roman werd een bestseller en is ook verfilmd. De voorstelling in de Thiemeloods begint om 15.00 uur; kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Thiemeloods.


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl