Zaterdag 13 juli, 20:00 uur, Stadseiland Stek. André Manuels voorstelling Het Goddelijke Lichaam is het tweede deel van een drieluik over de mens, de mensen en de mensheid. Het Goddelijke Lichaam is voor alles een voorstelling over vlees. De hamlap. De micropenis. Kanonnenvoer. Borstvergrotingen. Protheses. IJdelheid. Snijwonden. Knietjes die al dan niet gegeven worden. Over varkensboeren en de ruggengraat. Over orgaanhandel in de Gouden Eeuw en de vraag of je een slaaf mag vragen toch vooral op jouw gezondheid te letten. En een paar bipsen. Bloot.

Zaterdag 13 juli, 19:00 uur, Stevenskerk. Marie Van Uytvanck en Amber Piddington, beter bekend als Kids With Buns, wonnen in 2021 de prestigieuze Belgische popprijs De Nieuwe Lichting. Hun single bad grades prijkte wekenlang boven aan de hitlijst van Studio Brussel en de teller staat nu op meer dan twee miljoen wereldwijde streams. België viel als een blok voor Kids With Buns en hun universum vol melancholie, persoonlijke teksten en hartverwarmende melodieën. Kids With Buns speelde eerder dit jaar al in een uitverkocht Doornroosje, dus het Nijmeegse publiek heeft deze act al helemaal omarmd.

Zondag 14 juli, 11:00 uur, Stadseiland Stek. Pianist Matteo Myderwyk bracht de afgelopen jaren als eerste Nederlandse pianist muziek uit bij het gerenommeerde internationale label Warner Classics. Zijn albums Notes of Longing (2021) en Veluwe Suite (2022) werden met lof ontvangen. In de zomer van 2023 verscheen Myderwyks album: a brief nostalgia. Tijdens de Vierdaagsefeesten kun je Matteo Myderwyk komen beluisteren op een bijzondere plek én op een bijzonder tijdstip. Op de zondagochtend, als de stad nog ontwaakt en het feestgedruis nog niet is losgebarsten, speelt Myderwyk op een verstild Stadseiland Stek.

Dinsdag 16 juli, 23:30 uur, Valkhof Festival. Isabella Lovestory houdt van extremen. Ze wil je laten voelen alsof je weer 13 bent: helemaal ongeremd, euforisch dansend op je favoriete muziek. En nóg beter wordt het als die muziek reggaeton is. Al integreert Lovestory ook heel wat invloeden die daar schijnbaar niets mee te maken hebben. Ze groeide op in een muzikale familie in Honduras, met onder meer een vader die als radio-dj ook weleens The Smiths draaide. Later verhuisde ze naar de V.S. en Canada, waar weer nieuwe invloeden uit voortvloeiden.


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl