Seks met Sjaak
„Seks is het lekkerste dat er is. Als ze ooit iets uitvinden dat lekkerder is….. blijf ik het er gewoon bij doen.” Was getekend Sjaak Bral. Maar er valt meer over te zeggen. Bral gaat op onderzoek uit, maakt een vergelijking tussen de jaren zestig, zeventig en nu. Daarvoor heeft hij zich vijf jaar lang ondergedompeld in alle vormen van seks. Van de go-gobars in Thailand tot de darkrooms van Den Haag. Swingerparties, sm-feesten en Tinder: Seks met Sjaak, op zaterdag 9 maart in de Theaterkerk in Bemmel, aanmelden kan op www.topbemmel.nl.

Over ‘Ma’ en ‘Ach, moedertje’
Bibliotheek Mariënburg laat auteurs aan het woord. Deze keer te gast: voetbalcolumnist en stadschroniqueur van het Algemeen Dagblad, Hugo Borst. Zijn moeder is onlangs overleden. Zij leed aan de ziekte van Alzheimer en woonde op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Van heel dichtbij schrijft Borst over zijn moeders achteruitgang, maar ook over het plezier in de woongroep. Hij stoort zich mateloos aan de enorme werkdruk van het personeel in het verpleeghuis, en aan de arrogantie van zorgbestuurders. Hij vertelt hierover op maandag 11 maart vanaf 20.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.obgz.nl.

De Theatertroep
In Opgediept arriveert een aantal acteurs in het theater. Ze willen het vierde deel van de trilogie van Judith Herzberg zien, maar de voorstelling is uitverkocht. Ze fantaseren hoe het verhaal zou kunnen verlopen, hoe het verder gaat met de personages. Judith Herzberg schreef met Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2002) een beroemde en fascinerende trilogie over de stille impact van de Tweede Wereldoorlog op een Joodse familie. In samenwerking met de eigenzinnige en ruim vijftig jaar jongere Theatertroepers schrijft ze nu een vierde deel. Haal je kaarten voor de voorstelling van zaterdag 16 maart via de website van LUX.

Salsa en Bachata party
Salsa blijft populair in Nederland, maar ook bachata is al lange tijd in opkomst. Ga eens een keer naar een All Salsa & Bachata Party op salsadansschool Amanné aan de Van Welderenstraat. Taste the Caribbean iedere vrijdag vanaf 20.30 uur, gratis tot 22.30 uur. Daarna betaal je 5,50 euro entree (inclusief garderobe).

Dollhouse Queerparty
Voor de extremen onder ons: Dollhouse Queerparty is een dansfeest met een lekker fout randje. Uit alle hoeken en gaten komen de rare types na middernacht tevoorschijn. Een smeltpot van onbevangen mensen, verschillende muziekstijlen en dj’s. Kaartjes voor dit maffe feestje op vrijdag 12 april zijn te koop via www.ikbenaanwezig.nl.

auteur: Maarten Beekman


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl