Bureau Sport gaat het theater in. Net als in het gelijknamige televisieprogramma brengt het komische duo Frank Evenblij en Erik Dijkstra op prikkelende, kritische en humoristische wijze de mooiste verhalen uit de sport. Met bijzondere beeldfragmenten en de sportquiz waarin u als bezoeker kunt laten zien wat u daadwerkelijk van sport weet. De beproefde tv-rubrieken ‘Meedoen met’ en ‘De verhoorwagen’ mogen niet ontbreken. Vrijdag 5 april om 20.00 uur in de Stadsschouwburg, kaarten zijn te koop via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

Het Nijmeegsch Rondgezicht
Het Nijmeegsch Rondgezicht is het oudste stadspanorama van Nederland. Derk Anthony van de Wart heeft dit panorama vastgelegd in 1806, vanaf de Belvédère. Het toont de vestingstad Nijmegen te midden van het grootse en weidse rivierlandschap. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Kees Moerbeek de originele etsen tot honderd maal uitvergroot en verder aangevuld. Een helder beeld van het leven in het begin van de negentiende eeuw. Te zien in de Arkelzaal van De Bastei. Elke zondag tot en met 1 september 2019.

Monty’s mannen
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vluchtten honderden Gelderse evacués en Engelse soldaten naar Neerbosch. De weesinrichting in Neerbosch leek de ideale uitvalsbasis. De Weezenkapel van deze inrichting huisvest tegenwoordig het Van ’t Lindenhoutmuseum. Tijdens de tentoonstelling Veilig Oord in Oorlogstijd ontdekt u zelf de verhalen van de Engelse soldaten, Gelderse evacués en weesjongeren. Onder andere te zien op woensdag 10 april van 10.00 tot 16.00. De tentoonstelling loopt door tot medio 2020, entree is gratis.

Cinder Well en Valinor
De geweldige muziek van Cinder Well komt over vanuit de westkust van de VS. Vorig jaar verbaasde de band iedereen met hun nieuwe album The Unconscious Echo. Ze maken nu een tour door Europa. Prachtig gearrangeerde klassieke volksliederen met een donkere ondertoon. Muzikale ondersteuning komt van Valinor. Dit Onderbroek-optreden vindt plaats in De Klinker op vrijdag 12 april vanaf 20.00.

Kindercollege: Vincent, de schilder
Speciaal voor de kids. Voor leergierige kinderen is er in de bibliotheek Gendt een gratis kindercollege met leuke onderwerpen. Op 5 april van 16:00 tot 17:00 staat Vincent Van Gogh centraal. Na afloop van het college krijgen de kinderen extra informatie mee. Handig om zelf een spreekbeurt te houden over deze bijzondere schilder met één oor. Aanmelden kan vooraf via gendt@obgz.nl of in de vestiging zelf.

auteur: Maarten Beekman


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl