Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk, poëtisch en geëngageerd cabaret. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in woord en gezang. In deze voorstelling brengen Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp een ode aan intimiteit. Over nieuwsgierigheid naar de ander. Over luisteren en doorgeven. Laat je meevoeren met deze twee energieke en charmante cabaretiers. Koop kaarten op www.intonijmegen.com. O, en vergeet niet het kind dat je vroeger was mee te nemen. De voorstelling is op vrijdag 3 mei van 20.30 tot 22.00 uur in Theater VIER.

Vrijheidscollege Sinan Can
In de aanloop naar en op 5 mei geven sprekers uit de journalistieke en culturele sector in heel Nederland voor de zevende keer meer dan veertig vrijheidscolleges. Sinan Can, Nijmegenaar en onderzoeksjournalist, is bekend om zijn prijswinnende documentaires over de oorlogen in Afghanistan en Syrië en de terroristen van IS. Voor zijn televisiewerk ontving Can in 2016 de ereprijs Journalist voor de Vrede. Onlangs sprak hij de ambitie uit om burgemeester van Nijmegen te worden. Hij houdt een vrijheidslezing in de bibliotheek Mariënburg op Bevrijdingsdag van 15.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis.

Hannie Schaft Congres
Rechts wint terrein in Nederland, zoals we hebben kunnen zien bij de laatste verkiezingen. Op zaterdag 18 mei vindt het Hannie Schaft Congres plaats in De Grote Broek. Dit congres is een mogelijkheid voor nieuwe en ervaren activisten om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, tactieken te bedenken en ervaringen te delen in de strijd tegen racisme, seksisme, homofobie en transfobie. Zaterdag 18 mei om 10.30 uur in De Grote Broek.

Leve Larbi
Sidi Larbi Cherkaoui is internationaal een van de meest toonaangevende choreografen. Hij heeft tal van onderscheidingen op zijn naam staan. Onlangs nog riep het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz hem voor de derde keer uit tot ‘Choreograaf van het Jaar’. In 2018 deed hij nog de choreografie voor de clip ‘Apeshit’ van Beyoncé en Jay-Z. In Leve Larbi presenteert het gezelschap Eastman, waar Cherkaoui de oprichter van is, drie werken. Leve Larbi is donderdag 23 mei 20.00 uur te zien in Stadsschouwburg Nijmegen. Kaarten zijn te vinden op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

40+ gay/lesbian Dance party
De voorverkoop voor het Nijmeegse dansfeest voor homo’s en lesbo’s op zaterdag 25 mei is inmiddels gestart. De eerste twee feesten waren uitverkocht, dus wees er op tijd bij. In de Brebl op het Honigcomplex draaien de dj’s muziek van de jaren tachtig tot nu. Ook wie nog net niet veertig is of wie niet de gelijkgeslachtelijke liefde is toegedaan is welkom, de feestbeesten zijn vrij van geest. Bestel kaarten door een mail te sturen met je naam en het gewenste aantal kaartjes naar clubmixfeest@gmail.com. Zaterdag 25 mei vanaf 20.30 uur.

auteur: Maarten Beekman


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl