Nijmegen klinkt! Op tal van podia laten Nijmeegse muzikanten hun uiteenlopende muzikale talenten horen en zien. Op zaterdag 1 juni van 14.00 tot 16.00 uur marcheert een straatparade door de binnenstad met fanfares uit de regio. Op zondag 2 juni van 13.00 tot 18.00 uur staan de mooiste plekjes in de binnenstad centraal voor diverse optredens van klassieke orkesten, religieuze koren, popkoren, klassieke koren, verschillende dansgroepen en HaFaBra orkesten.

Arjen Lubach live
Arjen Lubach gaat weer het theater in. De presentator, schrijver, muziekmaker en cabaretier, vooral bekend van het populaire Zondag met Lubach speelde meer dan tien jaar in wisselende formaties in kleine theaterzalen. Nu is hij terug, in zijn eentje. Tijdens Arjen Lubach LIVE is de tv-presentator en komiek persoonlijker dan ooit en pakt hij de draad op die hij ooit achterliet. Kaarten voor dinsdag 4 juni om 20.00 uur zijn nog te verkrijgen op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

Atomic Simao en Dorre
Dit wordt weer een hele lekkere met twee gave bands: Atomic Simao, is een band uit Oekraïne. De muziek bestaat uit een mix van psychedelisch-space rock en een vleugje acid jazz eroverheen. Inspiratie vindt de band vooral in de elektronische muziek uit de jaren negentig. Dorre is een vierkoppige instrumentele band uit Leuven. Gevoed door een beukende ritmesectie en woeste riffs bestormt Dorre sinds 2008 de podia. Zaterdag 8 juni tot en met maandag 10 juni treden beide bands op in De Onderbroek van 21.00 tot 1.00 uur.

Donuts festival
Het NYMA-terrein maakt zich op voor leipe optredens met live hiphop artiesten, dj’s en meer. Het allereerste urbanfestival van Nijmegen met onder andere Not3s, DJ Craze, Broederliefde en Jacin Trill. Kom langs op zaterdag 15 juni van 13.30 tot 23.30 uur. Kaarten zijn te vinden op www.donutsfestival.nl.

Stille disco
Het debuut in Nijmegen was een spektakel en nu is de stille disco terug. Swing mee op de lekkerste hiphop en afrotunes van nu. Of misschien dans je liever op lekkere jaren tachtig en negentig klassiekers en hitjes van toen? Op zaterdag 22 juni vanaf 23.00 uur is er keuze uit drie muziekkanalen in de gezellige Brebl. Op kanaal Blauw draait het Stille disco dj-team een mix van house en disco. Op kanaal Rood kun je dansen op wereldmuziek en Oostblokhits samengesteld door Disko Disko. Kanaal Groen: hiphop-urban & African. Tickets zijn te verkrijgen via www.stillediscostager.nl.

Chinese inkt
Haar tekeningen zijn vaak in zwart, wit en alle tussentonen van grijs en wit. Carien Engelhard verbleef eind 2015 drie maanden in China en zal dit jaar in Japan weer lessen volgen in werken met kalligrafie, inkt en rijstpapier. Het papier vormt zij door het te snijden, te buigen en op te hangen, om licht en schaduw duidelijk te laten meespelen. Haar expositie is te bezoeken op zondagen (ook Tweede Pinksterdag) van 13.00 tot 17.00 uur in de Oude Sint-Victorkerk in Batenburg. Bekijk alvast haar website en laat je inspireren op www.carienengelhard.nl.

auteur: Maarten Beekman


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl