Marky Ramones Blitzkrieg met Greg Hetson. Marky Ramone komt weer naar Doornroosje. De New Yorker was de drummer van de punkband Ramones van 1978 tot eind 1996, met een tussenpauze van vijf jaar. Ook speelde hij onder anderen bij rockband Dust. Ramone gaat samen spelen met Greg Hetson, oprichter van The Circle Jerks en de band Redd Kross. Hij heeft tegenwoordig een nieuwe groep: Marky Ramone and Friends en speelt ook voor de punkrockgroep Osaka Popstar. Op donderdag 4 juli speelt hij om 20:15 uur in Doornroosje geheel uit eigen repertoire. Kaarten vind je op de website van Doornroosje.

Leonie Meijer treedt op in de Sint-Jacobskapel
Aan de vooravond van de Vierdaagsefeesten treedt Leonie Meijer op voor Cozy Concerts in de Sint-Jacobskapel in de Benedenstad. Na studies aan de Academie voor Lichte Muziek en het Conservatorium van Amsterdam, kreeg Meijer in 2011 nationale bekendheid als finaliste van het allereerste seizoen van The Voice of Holland. Er volgden drie cd’s, drie theaterprogramma’s en haar naam was gevestigd. Inmiddels is het bijna tien jaar na haar doorbraak bij het grote publiek, en gaat de zangeres in haar inmiddels vierde theaterprogramma ‘Perfect Solitude’ met nieuw materiaal in op de kracht en schoonheid van alleen zijn. Kaarten voor het optreden op zaterdagavond 13 juli om 20.30 vind je op de website van cozyconcerts.nl.

Duitse dinsdagmiddag op het Faberplein
Het Nijmeegse Faberplein komt tijdens de Vierdaagsefeesten met een nieuwe invulling van de dinsdag: Die Deutsche Dienstagmittag auf dem Faberplatz. Terwijl de wandelaars door de inmiddels bekende Fabertunnel wandelen, biedt het plein een gevarieerd programma, aankleding en versnaperingen in Duitse sferen. Haal de lederhosen dus maar uit de kast en neem een pretzel of currywurst. De eerste Deutsche Dienstagmittag auf dem Faberplatz vindt plaats op dinsdag 16 juli vanaf 13.00 uur. Toegang is gratis.

De Grote Markt Nijmegen Supercup
Het is alweer de vierde editie van de Grote Markt Nijmegen Supercup. Van dinsdag 2 tot en met zondag 7 juli tussen 19.00 uur en 23.15 uur op de Grote Markt tegenover De Waagh staat de voetbalarena weer klaar. Diverse doelgroepen, zoals de bedrijven, de dames en de horeca gaan de strijd aan om de felbegeerde cup. Het toernooi is inmiddels gegroeid naar zes speeldagen. Zo komen alle doelgroepen aan bod.

Subcultuur: de Nachtvierdaagse
Op zoek naar eens een keer wat anders dan de podia en volle kroegen tijdens de Vierdaagsefeesten? Neem eens een kijkje bij de Nachtvierdaagse. De hele week tussen 00:00 uur en 05:30 uur treedt in twee zalen van de Lindenberg een gevarieerd scala aan artiesten op, zoals dj Tim Herfst en Some Chemistry om maar eens wat te noemen. Kaarten te verkrijgen via www.subcultuur.nl.

auteur: Maarten Beekman


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl