Het komt niet elke dag voor dat je zaden kunt ruilen, maar zaterdag 9 februari heb je die mogelijkheid op De Hof van Wezel in Beuningen tijdens een zadenruilbeurs. Iedereen met een moestuintje, balkon of vensterbank is welkom om zaden te ruilen. Daarnaast zijn er workshops, korte lezingen en films over landbouw en voedsel. Er is eten en drinken en aansluitend livemuziek door Anne Bakker en Strikers. De Hof van Wezel vind je aan de Ficarystraat 11 in Beuningen. De beurs begint om 14.00 uur, toegang is gratis, maar donaties worden op prijs gesteld. Meer informatie vind je op: facebook.com/hofvanwezel.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Om te leren hoe hij schilderde, kun je op maandag 11 februari in de huid kruipen van Nederlands grootste schilder. In De Smeltkroes ga je, onder leiding van stijlanalist Tonny van der Linden, zelf aan het werk met een zwart-witafbeelding die je gaat indelen met behulp van de clair-obscurtechniek. Je gebruikt hiervoor conté, pastel en zachte potloden. Deelnemen kost 16,14 euro en is inclusief materialen, koffie en thee. Het schilderen begint om 19.30 uur in de workshopruimte van De Smeltkroes. Informatie en aanmelden via honigcomplex/agenda.

De Alliance Française Nijmegen maakt op dinsdag 12 februari van de Thiemeloods de plek van Nijmegen om van Franse chansons te genieten. Zangeres Sterre Konijn en accordeonist Yvo Staudt wonnen in 2014 het Concours de la Chanson Alliance Française. Laat u verrassen door dit jonge en veelzijdige duo. Ze vertolken traditionele chansons van Barbara, Piaf en Fauré, maar ook eigen vertalingen en improvisaties. ‘Le Voyage de la Chanson’ door Sterre Konijn en Yvo Staudt begint om 20.00 uur in de Thiemeloods in Bottendaal en is gratis voor leden van de Alliance, anderen betalen tien euro.

Op vrijdag 22 februari is het 75 jaar geleden dat Nijmegen getroffen werd door een bombardement waarbij bijna 800 mensen omkwamen en talloze mensen gewond raakten. De stad stond in brand en de binnenstad werd verwoest. Nijmegen staat hier op 21 en 22 februari bij stil. Zoals ieder jaar wordt het bombardement op de dag zelf herdacht met een kranslegging bij De Schommel bij het stadhuis en met de herdenkingsdienst in de Stevenskerk. Dit jaar wordt de avond ervoor een ‘Lint van Licht’ gemaakt rond de brandgrens door de binnenstad. Om 20.00 uur lopen hardlopers met fakkels langs de brandgrens, terwijl zo’n veertig muziekgroepen en koren zingen en spelen langs het parcours.

Auteur: Erik Janssen


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl