Vind je het leuk om te schrijven, en ben je benieuwd hoe je voor een krant moet schrijven? De Nijmeegse Stadskrant organiseert de workshop Journalistieke artikelen schrijven. Onze meest ervaren redacteuren leggen uit waaraan een artikel moet voldoen en hoe je je onderwerp vindt en benadert. Samen zoeken we voor iedere deelnemer een onderwerp en maken we een plan om tot een goed artikel te komen. Je doet daarna zelf onderzoek en schrijft een eerste versie van ongeveer vierhonderd woorden. In een tweede bijeenkomst worden alle bijdragen gezamenlijk geredigeerd.

Na eventuele aanpassingen of een vervolgstap (bijvoorbeeld hoor en wederhoor toepassen) publiceren we je artikel, als het voldoende kwaliteit heeft, op de website van De Nijmeegse Stadskrant.

Als je de smaak te pakken hebt, ben je daarna van harte welkom bij onze redactie.

De Nijmeegse Stadskrant is een kritisch, onafhankelijk, Nijmeegs nieuwsblad. Alle medewerkers werken mee op vrijwillige basis. De krant komt twee keer per jaar op papier uit en publiceert regelmatig online. Elke week verschijnt een nieuw artikel op de website www.denijmeegsestadskrant.nl.

Tijd: dinsdag 17 september van 19.30 – 21.30 uur
Plaats: De Grote Broek, Tweede Walstraat 19, 6511 LN Nijmegen
Aanmelden is kosteloos en kan via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl