Een ruzie over een broodje hete kip tussen Partyservice Milder en een broodjeszaak in het centrum is bijgelegd. Beide zaken maken nu hun eigen broodjes. Ze blijken lekker te zijn, maar er zijn verschillen.

Broodje Dennis van Dennis Milder. Foto: Jonatan Faber

Dennis Milder van Partyservice Milder uit Kerkenbos ging april vorig jaar de samenwerking aan met Wilma Janssen om naast haar café De Beurs in het centrum een broodjeszaak met de naam Broodje Dennis op te zetten. Hierbij kon ze gebruikmaken van personeel van Milder en zijn broodjesrecepten.

Na bijna anderhalf jaar werd de samenwerking publiekelijk opgezegd. ‘Heibel om een broodje kip’, kopte de Gelderlander. Er zou onenigheid zijn over de kwaliteit, en met name over die van het bekende broodje hete kip ofwel Broodje Dennis, maar volgens Janssen speelde er meer. Ze vertelt dat klanten die uit haar café gezet waren slechte recensies online zetten.

Kruidenspecialist

Ondertussen is het conflict bijgelegd. Janssen veranderde de naam van haar zaak naar Broodje Maxima en gebruikt het hetekiprecept van Milder niet meer.

Maar wie maakt nu het lekkerste broodje kip?

Broodje van Maxima. Foto: Jonatan Faber

Om een nieuw broodje hete kip te ontwikkelen heeft Janssen via via een kruidenspecialist in de arm genomen. Het broodje hete kip van Broodje Maxima is qua kip en saus rijk gevuld. Zozeer dat het broodje moeilijk met de hand te eten is zonder dat er aan alle kanten kip uitvalt. Je bent bijna genoodzaakt een bord en bestek te gebruiken. De kruidenmix is licht pittig en doet denken aan de kruiden die op kipshoarma gebruikt worden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je te weinig kerriesaus krijgt want met twee bakjes heb je een overmaat.

Storm

Milder maakt zijn broodje hete kip in samenwerking met slagerij René Elvers, die dagelijks de gekruide kip levert. Het broodje is visueel moeilijk te onderscheiden van dat van Janssen. Beide broodjes zijn rijkgevuld en bij beiden krijg je meer kerriesaus dan dat je er raad mee weet. De kruidenmix is iets minder uitgesproken dan de kruiderij van Janssen, en het kipshoarmagehalte ontbreekt. Dit maakt het broodje hete kip van Milder minder pittig dan die van Janssen. Misschien wel fijn voor wie paprikachips al pittig vindt.

De conclusie is dat  beide broodjes lekker zijn. Echte fans van pittig eten zullen misschien teleurgesteld zijn. Het pittigheidsgehalte is duidelijk toegespitst op het milde Nederlandse palet. Een brandende tong krijg je er niet van. Als je zin hebt om met de lunch een boel kip en kerriesaus en een beetje brood naar binnen te werken, mag je je handjes dichtknijpen. Beide zijn prima broodjes. Als we enkel de broodjes nemen is de ‘heibel om een broodje kip’ meer een storm in een glas water.


U kunt reageren op dit artikel via een e-mail naar redactie@denijmeegsestadskrant.nl